Norwegian Spitfire Club

Velkommen til Norwegian Spitfire Club! Vi er en støtteforening til Norwegian Spitfire Foundation (NSF).

Det har over tid foregått et arbeid i regi av NSF med formål å skaffe en luftdyktig Spitfire med norsk krigshistorie til Norge. Restene av Spitfire Mk IX PL258 ble funnet i Nederland i 2018, og er sikret til bruk ved gjenoppbyggingen av dette flyet.


PL258 tjenestegjorde ved 331 Skvadron under krigen, og ble fløyet av et 20-talls norske piloter. I perioden flyet var ved skvadronen hadde det de norske kodene FN-F og FN-K. 29. desember 1944 måtte pilot Carl Jacob Stousland nødlande på et jorde i Nederland med PL258, etter et sammenstøt i luften med en annen norsk Spitfire. Stousland kom fra nødlandingen med livet i behold, og klarte å ta seg tilbake til egne styrker – etter 79 dager på flukt!


NSF ble i juni i år gitt et tilskudd på fire millioner kroner av den norske stat til gjenoppbygging av flykroppen til PL258 – et arbeid som er igangsatt i England. Det er for øvrig gitt økonomisk støtte til gjenoppbygging av andre deler av flyet både fra Riksantikvaren/Viken fylkeskommune og private givere. Arbeidet med å skaffe støtte til gjenoppbygging av de øvrige delene av flyet pågår for fullt.

Norwegian Spitfire Club
P-51 Mustang The Shark i fokus på Kjeller

Ved siden av arbeidet med å gjenoppbygge Spitfire PL258, er NSF – og Norwegian Spitfire Club – opptatt med å operere Europas eneste luftdyktige Noorduyn Norseman (LN-TSN), i tillegg til North American T-6 Harvard (LN-TEX). Begge opereres fra Kjeller flyplass. 

NSF opererer også en North American P-51D Mustang (G-SHWN) på flystevner i England.

Som medlem i Norwegian Spitfire Club vil du komme tett inn på miljøet rundt disse historiske godbitene. Det vil bli anledning til å være med i flyene, delta på foredragskvelder med historisk, teknisk og operativt fokus, reise med oss til airshows, lære om teknikken i flyene, høre om flyvernes erfaringer, og ha tilgang til NSCs egen Facebook-side. Der vil du bl.a. kunne lese siste nytt, og nyte bilder og videoer.

Enten din spesielle interesse er forsvarshistorie, teknikk, flyvning, modellflyvning eller annet, håper vi du vil være med oss i det krevende, men morsomme og viktige arbeidet med å skaffe en norsk Spitfire til Norge!

Ønsker du å bli medlem i Norwegian Spitfire Club?

Send e-mail til nsc@norwegianspitfire.com med navn, adresse og telefonnummer, samt hvilket medlemskap du ønsker, se nedenfor.

NSCs bankkontonummer: 1503 98 87123

Vipps: 523333

Ordinær kontingent, pr år        kr    250
Livstid 10 x årskontingent            kr 2.500
Bedriftsmedlemskap, minimum  kr 5.000

Husk å sette navn i meldingen til NSC når du betaler.

Søk oss gjerne opp på Facebook, og les nyheter og annet stoff om virksomheten.