Flytur i veteranfly – Come fly with us

flytur veteranfly akrobatikkflyging utdrikkingslag
Norseman LN-TSN – Photo: Eirik Østensjø

Ønsker du å oppleve Harvard LN-TEX eller Norseman LN-TSN i luften?

Vi tilbyr flytur i veteranfly med akrobatikkflyging for utdrikningslag og teambuilding.

Skal du arrangere noe av utdrikningslag, teambulding eller en opplevelse for venner, kan du prøve en flytur i et veteranfly med rundtur eller akrobatikkflyging sammen med oss fra Kjeller Flyplass ved Lillestrøm.

For ytterligere informasjon ta kontakt med Per Dybdahl på per (at ) norwegianspitfire.com eller 91356362 for mer informasjon!

Du kan registrere din interesse for flytur i dette skjemaet.

Norwegian Spitfire Foundations opererer en T-6 Harvard som er av samme type som mange norske piloter har hatt deler av sin utdannelse på. I løpet av 2. verdenskrig fikk norske piloter under trening godt kjennskap til denne flytypen under sitt opphold i Kanada. Harvard var også i tjeneste som treningsfly i Norge i en periode etter 2. verdenskrig. Hovedsaklig ved flyskolen på Gardermonen. I 1955 ble ble videregående flygeropplæring flyttet til Kanada, og Harvard ble faset ut av i Luftforsvaret. Over 17000 Harvard ble produsert, og Sør-Afrika hadde sine i aktiv tjeneste helt fram til 1995. Tuppen på propellbladene til Harvard bryter lydmuren, og det gir flyet en svært karakteristisk lyd. Selv i dag brukes bland annet Harvard som treningsfly for piloter som ønsker å fly flytyper som Spitfire og Mustang. Dette er med andre ord en flytype som er med på å holde liv i viktig flyhistorie!

Norseman R-AF ble bygd hos Noorduyn Aviation i Kanada i 1944, og ble overført til det norske flyvåpenet i mars 1945 hvor det fikk militær reg. R-AF. I 1959 ble flyet solgt til A/S Solbergfly (Thor Solberg), og fikk sivil reg. LN-TSN. Det ble solgt til Sverige i 1963 hvor det fikk dagens reg SE-CGM. Norseman har fått tilbake sitt gamle reg. nummer LN-TSN, og er nå malt i dets opprinnelige norske militære fargeskjema. Flyet blir flydd med vekselvis hjul og flottører. LN-TSN vil ha base på Kjeller og ved Flysamlingen på Gardermoen. Motoren er en Pratt & Whitney R-1340-AN-1 Wasp, tilsvarende den i Harvard LN-TEX. Norseman eies av Norsk Luftfartsmuseum og opereres av Norwegian Spitfire Foundation.

Do you wish to experience Harvard LN-TEX or Norseman LN-TSN in the air?

Contact Per Dybdahl at per (at) norwegianspitfire.com for more information!

flytur veteranfly akrobatikkflyging utdrikkingslag
Harvard LN-TEX – Photo: Eirik Østensjø

Flytur Veteranfly akrobatikkflyging Utdrikningslag Teambuilding